Localitatea Balnaca (judetul Bihor) Resedinta: Suncuius. Denumire maghiara: Körösbánlaka. Alta denumire: Bánlaka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balnaca, judetul Bihor

Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 4,29 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 42,58 km
Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Podul pietonal Garasos hid Podul pietonal Garasos hid la 49,89 km
Podul pietonal peste Cris, Oradea, este un pod pentru pietoni, care leaga malurile raului Crisul Repede chiar in inima orasului Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Nostalgie - Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
Biserica reformata Biserica reformata Zalau la 45,19 km
Biserica reformata din Zalau este monument istoric, are codul SJ-II-a-B-05001. Biserica de pe deal - Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 44,22 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Biserica de lemn Biserica de lemn Ciumarna la 47,14 km
Biserica de lemn Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril este monument istoric si arhitectural. Cea mai frumoasa usa taraneasca? - Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.
Biserica romano-catolica Abram la 44,53 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense.
Biserica reformata Marghita la 48,09 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc.
Observator Betfia Dealul Somleu Betfia la 41,94 km
Observator Betfia, locul fosilifer de pe dealul Somleu, avenul Betfia.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 47,9 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 29,13 km
Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
[ Sus ↑ ]
Suncuius
Suncuius la 1,96 km
28 aprilie 2007, 17 noiembrie 2007 Suncuius
Pestera Vantului - Muntii Padurea Craiului
Pestera Vantului - Muntii Padurea Craiului la 2,22 km
Pestera Vanturilor se afla in Muntii Padurea Craiului, nu departe de Poiana Frantura, langa Suncuius, pe partea geografica stanga a raului Crisul Repede. Pestera Vanturilor a fost descoperita in 1957 de catre Béla Bagaméri si este, in prezent (2003), sistemul de pestera cu cea mai mare lungime totala, cunoscut din Romania, precum si din Bazinul Carpatic.
Parcul natural Cefa la 69,02 km. Parcul Natural Cefa a fost infiintat in anul 2006.
Ferma de lavanda Oradea Santaul Mic la 60,26 km. In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Lacul Somesul Cald la 61,83 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Pomi cu coroana cubica Oradea la 50,24 km. In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice.
Biserica de lemn din Zimbor la 52,62 km. Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 56,62 km. Cucurbata Mare
Cetatea de pamant Biharia la 55,1 km. Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 54,64 km. Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 56,85 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 53,86 km. Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Tumul Pir la 60,95 km. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila.
La Plese Dancu la 50,1 km. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.