Localitatea Spria (judetul Bacau) Resedinta: Colonesti.
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Varful Benii (740,6 m) este considerat cel mai inalt de pe Culmea Pietricica, o substructura a Subcarpatilor Moldovei.
Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana LuncaniLa Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Ctitoria este de data recenta, 2016.
Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Trovantii de la Viisoara - BerzuntiTrovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascada Scaricica Comanesti. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Lacul Veselaru. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de 30 m si adancimea maxima de 12 m.
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Lunca Mircesti. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.