Localitatea Moinesti (judetul Bacau) Resedinta: Moinesti. Denumire maghiara: Mojnest.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Moinesti, judetul Bacau

Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz
Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Lacul Poiana Uzului Lacul Poiana Uzului
Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
La Deget La Deget Munceii Uture
Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei
Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna
Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Altarul Altarul Stogul de piatra
La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos
Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea
Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc
Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz
Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu
Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas
Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz
Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes
Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Cascada Lesuntu Mare
Cascada Lesuntul Mare
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre
Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Lunca de Sus Lunca de Sus
Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau
Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare
Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare
Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei
Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu
O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca
Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Monumentul lui Gheorghe Donici Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare
Monumentul lui Gheorghe Donici - Pe atunci conducatorii erau in frunte. Nu era sa fie - Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
Cascada Bucias Cascada Bucias
Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu
Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului
Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Manastirea Caraclau Manastirea Caraclau Barsanesti
Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Lacul Iapa Lacul Iapa
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului
La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa, se afla o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Poarta secuiasca veche Frumoasa
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului
La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scãrisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau
Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
[ Sus ↑ ]
Avenul Licas Avenul Licas. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare. Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc. Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Lazaresti. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Succes Succes Siculeni. In sfarsit, am reusit.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Copacul lui Tarzan Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana. Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.