Localitatea Dofteana (judetul Bacau) Resedinta: Dofteana. Denumire maghiara: Doftána.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dofteana, judetul Bacau

Misentea Misentea la 48,76 km
Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Culmea Nyerges la 44,19 km
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 41,25 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 48,53 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 38,32 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 32,22 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 43,12 km
Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 10,54 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 35,68 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 45,19 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Lacul Poiana Uzului Lacul Poiana Uzului la 10,83 km
Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 41,24 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 49,57 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 43,73 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 46,51 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 28,29 km
Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
Tinovul Apa Rosie la 26,86 km
Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei la 42,61 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 45,18 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Dealul Perchiu Dealul Perchiu Onesti la 18,52 km
Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 20,67 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 46,75 km
Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 13,36 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 40,76 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 13,42 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 27,91 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 32,06 km
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Iazul Negoiesti Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 29,34 km
Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Cladirea primariei Cladirea primariei Targu Secuiesc la 46,5 km
Cladirea primariei se numara printre cele mai impozante cladiri din centrul orasului Targu Secuiesc.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 46,52 km
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 39,41 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 48,94 km
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 47,01 km
Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 15,11 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 40,95 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
La deget La deget Stogul de piatra la 31,41 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Urma de picior a lui Hristos Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 33,59 km
Blocul de piatra pe care localnici presupun ca se afla urmele pasilor lui Isus, precum si urma magarului sau, se afla initial sub ruinele cetatii Mereni, in albia paraului Lemnia. Gocutie lipsa - Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 6,8 km
Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 33,82 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 47,04 km
Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 40,48 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 5,42 km
Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Groapa cu pini Coza Tulnici la 48,86 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 46,83 km
Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Manastirea Caraclau Manastirea Caraclau Barsanesti la 15,55 km
Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 37,48 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 23,69 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
[ Sus ↑ ]
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 9,38 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga la 9,75 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 63,84 km. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 62,43 km. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Izvorul din paraul Minei Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 54,93 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 55,75 km. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 53,74 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea la 58,34 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 69,59 km. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 65,3 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Lacul de Argint Lacul de Argint Adjud la 58,91 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - si Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica. Balta da, cutia ba - Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 56,97 km. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 55,71 km. Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 61,73 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 61,77 km. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 51,17 km. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 55,37 km. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 58,94 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.