Localitatea Darmaneasca (judetul Bacau) Resedinta: Darmanesti. Denumire maghiara: Dormáneszka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Darmaneasca, judetul Bacau

Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 29,95 km
Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 35,04 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 21,34 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Apa minerala Sansimion Apa minerala Sansimion la 49,19 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 44,31 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 34,73 km
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 30,33 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 16,05 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Cozmeni Cozmeni la 45,93 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Stalp comemorativ cu cruce Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 48,93 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa la 45,24 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Pasul Ghimes Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Lacul Asau Lacul Asau la 11,6 km
Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Cetatea dacica Racatau Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Cineritele de la Somusca Cineritele de la Somusca la 31,57 km
Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
Viaductul feroviar Caracau Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la 49,66 km
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 49,1 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 35,34 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 9,56 km
Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 9,87 km
Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 42,81 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 17,2 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Belvedere Piatra Soimului Belvedere Piatra Soimului Oituz la 21,34 km
Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Eroare - Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna. Cele doua localitati cu denumirea Oituz - Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie.
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 15,16 km
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 41,77 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Varful de la Sipotul lui Motoc Varful de la Sipotul lui Motoc la 4,32 km
Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 26,64 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 30,16 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 19,37 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 27,24 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 17,12 km
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 5,27 km
Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 42,37 km
Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului la 33,78 km
Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 44,13 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara la 31,21 km
Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 30,61 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 31,71 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Pasul Carpinenii Pasul Carpinenii Estelnic la 34,08 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 28,19 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 46,67 km
Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 37,89 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Sanmartin Sanmartin la 44,7 km
Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 16,92 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 17,28 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 53,47 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 50,99 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Baia Saracilor Baia Saracilor Baile Tusnad la 55,23 km. In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 54,12 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 53,55 km. Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare la 62,53 km. Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Parohia catolica Boldog Ozseb Parohia catolica Boldog Ozseb Targu Secuiesc la 51,1 km. Biserica Boldog Ozseb a fost construita in 1986, iar turnul in 2003.
Planul inclinat Planul inclinat la 65,34 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Izvorul din paraul Minei Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 55,09 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 50,56 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 64,15 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai la 64,94 km. Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad la 53,37 km. Varful Cetatii - Baile Tusnad. Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.