Localitatea Calcai (judetul Bacau) Resedinta: Oituz. Denumire maghiara: Zöldlonka.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calcai, judetul Bacau

Sonda straveche de la Poieni Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 8,45 km
Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Pasul Musat Pasul Musat la 31,11 km
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 11,91 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 45,08 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 6,41 km
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 25,39 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau la 31,13 km
Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 28,07 km
Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 36,7 km
Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Cetatea dacica Racatau Cetatea dacica Racatau la 37,6 km
Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 42,21 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 42,12 km
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Sub Varful Lepsa Sub Varful Lepsa la 28,21 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful lepsa e sub el - bis - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Varful Chircus Varful Chircus Muntii Berzunti la 19,64 km
Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m.
Biserica reformata Biserica reformata Turia de Sus la 46,39 km
Biserica reformata fortificata din Turia de Sus a fost construita in secolul al XVI-lea, in stil neogotic. S-a aruncat apa cu tot cu copil - Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 32,13 km
De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 43,61 km
Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 4,81 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 49,16 km
Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Monumentul lui Gheorghe Donici Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 19,67 km
Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani. Monumentul lui Gheorghe Donici - Pe atunci conducatorii erau in frunte. Nu era sa fie - Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 23,7 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 37,53 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 42,53 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 36,68 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
La Deget La Deget Munceii Uture la 45,28 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi la 38,62 km
Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 43,46 km
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 36,97 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 46,98 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 28,38 km
Ctitoria este de data recenta, 2016.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 40,07 km
Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 44,47 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 47,89 km
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 34,65 km
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 32,63 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Zidul cu lacatele iubirii Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 42,19 km
La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 25,45 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 32,71 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 45,64 km
Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 25,93 km
Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 13,14 km
Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 34,08 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
[ Sus ↑ ]
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga la 4,34 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta la 4,69 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 55,54 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 60,57 km. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 62,25 km. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 64,76 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 59,51 km. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra la 58,01 km. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 55,1 km. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 64,95 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 64,98 km. Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 52,93 km. Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Baile Barzava Baile Barzava la 62,27 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 64,54 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la 65,97 km. Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Baile Apor Baile Apor la 51,04 km. Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 65,86 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Izvorul din paraul Pastravului Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la 63,26 km. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai. Paraul Pastravului in intuneric - Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc la 63,46 km. In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.