Localitatea Blidari (judetul Bacau) Resedinta: Caiuti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Blidari, judetul Bacau

Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 48,59 km
Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 46,65 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Cascadele de la cariera Velnita Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 25,25 km
Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Varful Nemira Mica Varful Nemira Mica la 46,51 km
Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira. Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Varful Nemira Mica - Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 33,14 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei la 34,76 km
Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Podul lui Stefan cel Mare Podul lui Stefan cel Mare la 3,6 km
Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Podul domnitorului - Am (re)gasit locatia, mereu in alte straie. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Doua obiective imbinate - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Lacul Tarnita Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Lacul Tarnita - Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 25,24 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 40,71 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 32,95 km
Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 33,99 km
Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara la 42,77 km
Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 26,02 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 45,64 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Iazul Negoiesti Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 6,79 km
Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 26,03 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 26,13 km
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Trovantii de la Viisoara Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 24,67 km
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovantii de la Viisoara si mai mult decat atat! - Felicitari initiatorului care a consemnat pe site acest punct de interes. Trovantii de la Viisoara - Muntii Berzunti - Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Izvorul de sub drum Burca la 27,88 km
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 43,85 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 41,56 km
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Biserica de lemn din Straoane Biserica de lemn din Straoane la 26,78 km
Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori.
Pasul Musat Pasul Musat la 46,02 km
Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 31,34 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 48,92 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei la 35,63 km
Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 22,69 km
Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
La stanci La stanci Paraul Boghii la 25,48 km
Vorbim despre un grup de stanci dintre care se detaseaza una masiva, de vreo 10 m inaltime. Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 26,07 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Lacul Poiana Uzului Lacul Poiana Uzului la 45,38 km
Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 40,96 km
Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 48,91 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Biserica din Largaseni Biserica din Largaseni la 28,64 km
Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Varful Tisaru Mare Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 39,94 km
Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 22,53 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 22,74 km
Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 49,89 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Monumentul Eroilor Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna la 28,3 km
Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial.
Varful Nemira Mare Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti la 24,91 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga la 27,36 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 65,53 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Izvorul mineral Feherkoi Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 59,67 km. In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Multumiri - Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko).
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 62,95 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 66,84 km. La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 51,88 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
La Ziduri La Ziduri la 55,29 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 64,57 km. Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 59,74 km. In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 68,95 km. Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 59,44 km. In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 53,81 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 64,89 km. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 63,35 km. Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Casa Szocs Matyas Casa Szocs Matyas Targu Secuiesc la 63,1 km. Casa Szocs Matyas cu poarta de zid a fost construita in anul 1836, azi este o cladire renovata.
Parcul Jozsias Parcul Jozsias Targu Secuiesc la 63,2 km. Parc din Targu Secuiesc, care a fost denumit dupa Molnár Józsiás, o personalitate importanta din viata politica, economica si sociala a orasului.
Ruinele Turnului Necunoscut Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 66,32 km. Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.