Localitatea Beleghet (judetul Bacau) Resedinta: Agas. Denumire maghiara: Beleget.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Beleghet, judetul Bacau

Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 40,19 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 38,7 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 39,95 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 44,65 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai. Una dintre atractiile vaii paraului Minei este Cascada Fotoliului de piatra, o cadere de apa cu doua trepte, care se aseamana cu un fotoliu de piatra suspendat.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 31,55 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 49,27 km
Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 37,33 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 29,49 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri. Accesul la stanci este destul de greoi, dar odata ajunsi acolo, avem parte si de o frumoasa priveliste asupra vaii Iavardi.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 14,59 km
Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca). Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. Un drumusor suie in 15 minute la cetate, pe versantul stang al unui paraias ce curge intre Karenta si Sant.
Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 42,31 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Spre Piatra Mesei Carta la 48,13 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 23,53 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 32,13 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 42,2 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 14,76 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 23 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 33,66 km
Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Prima capela de lemn a fost inaltata de familia Egri in 1792, apoi, intre anii 1794-1821 a fost inaltata capela de piatra.
Cioboteni Cioboteni la 34,22 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
Sanmartin Sanmartin la 34,21 km
Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 24,93 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua. Interfluviul se desprinde din Capul Tubocos (1438 m) de pe culmea principala a Muntilor Ciucului si are, ca principale varfuri, Piricica (1292 m), Colos, Varful lui Alexandru (1170 m) si Varful Fagul Mare (1079 m).
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 38,26 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 45,71 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare. Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 44,58 km
Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 14,5 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina. Care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 35,02 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor).
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 37,36 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Baile Jigodin La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 36,51 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prezentam pe scurt istoria recenta a bailor pentru a intelege dezamagirea la vederea starii actuale.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 14,87 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 48,92 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 36,25 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 46,46 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
Carta Carta la 39,03 km
Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 46,59 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 48,21 km
Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective. Secuiesc.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 28,01 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 18,82 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
[ Sus ↑ ]
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau la 19,43 km
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau la 19,86 km
Trei Caldari Trei Caldari la 55,25 km. In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei la 67,99 km. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 51,9 km. Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 57,34 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Cetatea Comorii Cetatea Comorii Muntii Bodoc la 60,94 km. In apropierea varfului Bodoc se afla un altul, cu un profil usor sesizabil - trapezoidal, datorita largii platforme somitale - numit Varful Comorii.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 50,97 km. Piatra Soimilor, Bixad
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 61,9 km. In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 60,69 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Varful Vitos Varful Vitos la 59,19 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 67,2 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 66,78 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 55,65 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Biserica greco-catolica Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta la 59,42 km. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.