Localitatea Barzulesti (judetul Bacau) Resedinta: Sanduleni.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Barzulesti, judetul Bacau

Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 28,09 km
Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Pe dealurile care il strajuiesc dinspre sud, Magura si Ciresoaia, s-au desfasurat bataliile din Primul Razboi Mondial care au stopat ofensiva austro-ungara de pe frontul Oituz, din august 1917.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 30,97 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 39,08 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 6,07 km
Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 48,33 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Cascada Lesuntu Mare la 43,3 km
Cascada Lesuntul Mare
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 49,19 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 46,78 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 40,33 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Varful Magura Casinului Varful Magura Casinului la 44,5 km
Magura Casinului, avand 1165 m, este ultimul bastion din nordul Muntilor Vrancei de dincolo de 1000 de metri, aflat la granita lor cu Subcarpatii.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 43,87 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m. A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 27,27 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 13,89 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara la 6,67 km
Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 11,19 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Baltile Nemirei Baltile Nemirei la 42,46 km
Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 34,51 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 48,55 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 44,99 km
In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 45,71 km
Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Cascada Supanu Cascada Supanu la 31,62 km
Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii. Exista aici o serie de caderi de apa, iar caderea principala insumeaza aproximativ 10 m, din mai multe trepte.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 34,66 km
De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului.
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 25,31 km
Ctitoria este de data recenta, 2016. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
La Deget La Deget Munceii Uture la 27,81 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 34,57 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 26,94 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 45,87 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 5,86 km
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 26,53 km
Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei.
Saua Nemirei Saua Nemirei la 44,69 km
Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. Saua Nemirei - Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.  
Sonda straveche de la Poieni Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 28,22 km
Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 36,3 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 29,3 km
Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana la 34,94 km
Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 11,37 km
Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Cascada Cernica Cascada Cernica la 45,36 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Cetatuia dacica Titelca Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 29,14 km
Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg. Ocna, se inalta un delusor, Titelca, legat cu un istm ingust de Poiana Chichilau - o sa lata, la nord de dealul omonim.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 27,1 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 8,08 km
Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 27,42 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.
Lacul Tarnita Lacul Tarnita Muntii Berzunti la 21,19 km
Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Lacul Tarnita - Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 37,08 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Monumentul lui Gheorghe Donici Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 31,14 km
Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani. Nu era sa fie - Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului. Luptase, tot ca voluntar, si in Razboiul de Independenta din 1877-1878.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 30,24 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 45,54 km
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti la 30,47 km
Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna.
[ Sus ↑ ]
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv. Este mai degraba vorba despre o simpla clopotnita din lemn, fiind formata dintr-o singura camaruta de unde se trage clopotul.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare.
Lacul Iapa Lacul Iapa. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Groapa cu pini Coza Tulnici. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin. Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei. La varsare se numeste Sasca.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara.
Biserica de lemn din Straoane Biserica de lemn din Straoane. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea. Biserica din Straoane si alte obiective - Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau. Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani. Capela din catun, construita in 1494 de contele Lazar Andras din Lazarea a fost multa vreme in paragina, azi este restaurata.
Piatra Soldatului Piatra Soldatului Valea Oituzului. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kõ.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei. Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota. Zona este plina cu salase de vara, iar fiecare stanca este denumita in functie de proprietarul pajistelor alaturate.
Izvorul de sub drum Burca. In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum. Izvorul, a carui zona este sub constructie, se afla vizavi de intersectia strazilor Vrancei si Parcului.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Tinovul Apa Rosie. Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Dragugesti - Atractii turistice Bratila Localitati apropiate: Petricica la 1,5 km, Coman la 2,27 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.