Localitatea Agas (judetul Bacau) Resedinta: Agas. Denumire maghiara: Ágas.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Agas, judetul Bacau

Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 20,75 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 32,13 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Campul cu mesteceni Tusnad la 39,96 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 12,23 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 20,73 km
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 38,47 km
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu la 27,98 km
Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava la 31,11 km
Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 30,36 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 43,58 km
Este vorba despre o cruce specifica spatiilor locuite de secui catolici: din lemn cu o caciula conica deasupra. Coif fara geocutie - Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 40,36 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 35,61 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 43,03 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 20,12 km
Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885.
Poian Poian la 45,45 km
Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Stanci si dealuri verzi - Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 43,11 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Cascada Lesuntu Mare la 45,24 km
Cascada Lesuntul Mare
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 18,29 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 42,03 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 49,34 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Dealul Perchiu Dealul Perchiu Onesti la 47,14 km
Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt. Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc la 35,31 km
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 19,59 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 10,3 km
Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Spre Piatra Mesei Carta la 45,46 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 46,5 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 32,15 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 28,38 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 43,63 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 48,66 km
La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 36,11 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 32,18 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 30,72 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges - Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Sancraieni Sancraieni la 35,07 km
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Stancile Turnuri Stancile Turnuri la 46,44 km
Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri. La o inaltime bunicica - Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Sonda straveche de la Poieni Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 34,9 km
Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 30,16 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 46,41 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 30,76 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 38,98 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
[ Sus ↑ ]
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 12,21 km
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului la 17,9 km
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 68,34 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Fagul tunel Fagul tunel Satu Mare la 61,73 km. Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 56 km. Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 67,16 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 54,33 km. Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Piatra Predicatorului Piatra Predicatorului Muntii Bodoc la 57,81 km. Pe piciorul de munte ce pleaca din Varful Henter al culmii principale a Muntilor Bodoc spre Valea Oltului, se afla doua stanci izolate, ce atrag atentia. Tot ce se poate dori dupa revelion - Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Ceea ce m-a derutat - Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Cerb vs tap, ciuta vs caprioara - Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei).
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 54,94 km. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Dealul Spanzuratorii Dealul Spanzuratorii Craciunel la 68,97 km. Privind dinspre Baile Dungo spre nord, pe creasta Coasta Ves, atentia ne este atrasa de catre un deal cu varful acoperit de o mica padure de pini.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 65,74 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 51,4 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 51,7 km. Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 65,67 km. Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 50,46 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Parcul Arpad Parcul Arpad Turia la 52,34 km. Aici se afla cel mai mare stalp secuiesc sculptat din lemn din lume. Nu 8, ci 9! - Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Mormantul reginei Reka Mormantul reginei Reka la 69 km. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
La mestecanis Borzont la 67,52 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.