Localitatea Rucar (judetul Arges) Resedinta: Rucar.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rucar, judetul Arges

Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 2,49 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 25,29 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Lacul Satic Lacul Satic la 6,3 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 12,45 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 34,85 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Tampa Tampa la 42,55 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 29,72 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 34,85 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 13,82 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 4,38 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 44,59 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 39,86 km
Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Cheia Cheii la 2,52 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Poteca Printesei Posada la 36,86 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Cascada Conciului Posada la 35,89 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 35,27 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 32,23 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 48,43 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 15,62 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 18,74 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 17,85 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
[ Sus ↑ ]
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 13,13 km
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 13,19 km
Cimitirul penitenciarului Doftana la 54,62 km. Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 68,61 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 61,93 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 61,01 km. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 57,03 km. Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 60,55 km. Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 50,84 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 56,77 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 55,4 km. Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 61,01 km. Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 50,88 km. Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 51,81 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.