Localitatea Dragoslavele (judetul Arges) Resedinta: Dragoslavele.
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Barajul Paltinu SeciuriBarajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Muzeul Casa Domneasca Brebu. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.