Localitatea Dambovicioara (judetul Arges) Resedinta: Dambovicioara.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dambovicioara, judetul Arges

Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 23,82 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 33,71 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 30,92 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 12,22 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 29,97 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cheile Mari ale Dambovitei la 6,9 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 10,23 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 8,58 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 22,21 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Sura cu fereastra Holbav la 27,16 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 22,78 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Canionul Valea lui Stan Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 20,35 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Cascada Tigai Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 4,66 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Poarta Schei Poarta Schei la 35,44 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Pestera Fundata la 26,08 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Cetatea Neagra Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 10,41 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 13,01 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
[ Sus ↑ ]
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 8,19 km
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 8,26 km
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 50,67 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 58,43 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 64,1 km. Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Crucea Domnitorului Melicesti la 55,04 km. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 64,7 km. Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 50,97 km. Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 60,57 km. Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Inchisoarea Doftana Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 66,35 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 66,2 km. Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.