Localitatea Cetateni (judetul Arges) Resedinta: Cetateni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cetateni, judetul Arges

Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 40,81 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 33,46 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Barajul Paltinu Seciuri la 41,55 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Malu Rosu Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 37,11 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 35,69 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 32,4 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 24,63 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 31,39 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 38,5 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 46,76 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 31,07 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Crucea Domnitorului Melicesti la 48,03 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 39,59 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 44,13 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 48,57 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 37,87 km
Panorama spre castelul Bran
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 34,38 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 35,11 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 45,76 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 39,62 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 18,37 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 26,3 km
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 69,53 km. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 68,22 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Love Lock Poiana Brasov la 52 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 69,16 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 52,06 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 54,84 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Stanca Mana Dracului Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.