Localitatea Boteni (judetul Arges) Resedinta: Boteni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Boteni, judetul Arges

Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 37,81 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca. Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 38,97 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Canionul Valea lui Stan Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Lacul Satic Lacul Satic la 29,8 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 41,63 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 37,45 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 37,26 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 39,24 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 41,68 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Barajul Paltinu Seciuri la 48,34 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 37,59 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 47,26 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei. Iulia Hasdeu a murit de tuberculoza, la varsta de doar 18 ani, si a fost inmormantata la cimitirul Bellu.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 45,65 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Cheia Cheii la 24,99 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 39,88 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 45,86 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 44,86 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 40,32 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 40,12 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 36,81 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 41,89 km
Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 39,55 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 24,56 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 32,52 km
Tampa Tampa la 62,27 km. Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 50,07 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Lacul Zorile Doftana la 50,82 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 58,8 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 55,52 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Rapa Evantai la 67,05 km. Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 50,79 km. Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 62,12 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.