Localitatea Halmagiu (judetul Arad) Resedinta: Halmagiu. Denumire maghiara: Nagyhalmágy.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Halmagiu, judetul Arad

Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana
Rosia Montana - Taul Mare
Piatra Despicata Piatra Despicata
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cetatea Deva Cetatea Deva
Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana
Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana
Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Sfinxul Carnic Rosia Montana
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Canyonul minune Canyonul Meduza
Canyonul minune - Canionul Meduza
Padurea de stejar pufos Carand
Padurea de stejar pufos de la Carand
Salistioara Salistioara Brad
Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor
Cucurbata Mare
[ Sus ↑ ]
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos. Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Salasul Boarilor Muntii Trascau. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei. Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Biserica de lemn Ghioncani. Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani. La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Refugiul Saruni Muntii Trascau. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.