Localitatea Archis (judetul Arad) Resedinta: Archis. Denumire maghiara: Bélárkos. Alta denumire: Árkus.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Archis, judetul Arad

Conacul din Talagiu la 39,29 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal. Cladirea exista deja in anul 1849, are un stil arhitectural clasicist din secolul al 18-lea.
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 42 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei. Formatiunea stancoasa prezinta doua arcade naturale, denumite sugestiv Puntea Paradisului si Puntea Infernului.
Parcul de sculptura Casoaia la 36,78 km
Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Poiana cu narcise de la Rovina.
Conacul Hollaki Aciuta la 36,61 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea. Dupa ce cladirea a fost asediata de tarani in 1784, a fost reconstruita in stil clasicist.
Castelul Bohus Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Poiana cu narcise Padurea Goroniste Gurbediu la 39,86 km
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Padurea de stejar pufos Carand la 2,16 km
Padurea de stejar pufos de la Carand
Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb. In apropierea satului se gasesc mai multe cariere de andezit, piatra a fost exploatata aici inca din secolul al XIX-lea.
Moara veche de apa Ginta la 30,73 km
In urma cu peste o suta de ani, pe Crisul Negru, a fost construit un dig, pentru a dirija apa catre moara de apa a satului.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 48,89 km
Cucurbata Mare
Biserica reformata Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Cetatea Siria Cetatea Siria la 38,34 km
Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea. Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
[ Sus ↑ ]
Valea Sighistel
Valea Sighistel la 39,2 km
Pestera Ursilor - Chiscau
Pestera Ursilor - Chiscau la 40,43 km
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 66,29 km. Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Casa Pianului Jacques Faix Arad la 66,12 km. Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad.
Castelul Mocioni Bulci la 52,57 km. Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului.
Iazul Zabrani Paulis la 56,85 km. Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 54,96 km. Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 56,03 km. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.