Localitatea Vidolm (judetul Alba) Resedinta: Ocolis. Denumire maghiara: Vidaly.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vidolm, judetul Alba

Dealul Hoia la 32 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Baile Turda la 24,72 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 43,62 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 46,47 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 46,51 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Cheile Valisoarei la 12,69 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 30,17 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 36,22 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 32,51 km
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 2,86 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert. Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 34,15 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 42,63 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 48,91 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Baile Someseni Baile Someseni la 34,8 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Biserica de lemn Ghioncani la 30,48 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 40,39 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 8,12 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 49,51 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget la 27,23 km
Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 32,09 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 33,01 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17. A fost protejat de breasla tesatorilor, de aceea era cunoscut si sub numele de Turnul Tesatorilor, dar initial purtea denumirea de Poarta Mica din ulita Sapunului.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 46,01 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 39,05 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 25,56 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
Biserica catolica din Turda la 23,11 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Taul Mare Taul Mare Rosia Montana la 34,36 km
Rosia Montana - Taul Mare
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 35,23 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 46,11 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 40,01 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Lacul Somesul Cald la 31,64 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 35,4 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Tacla Gavrii Tacla Gavrii Marisel la 34,57 km
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.
Laguna Verde Aghiresu la 49,76 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
[ Sus ↑ ]
Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascau
Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascau la 6,76 km
Piatra Secuilor - Muntii Trascau
Piatra Secuilor - Muntii Trascau la 6,76 km
Castrul roman Sutoru la 62,17 km. Castrul roman, Sutoru
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 56,05 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 51,26 km. Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 51,95 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Buteasa Buteasa Muntii Bihor la 65,97 km. Buteasa Cutia de pe Buteasa - Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 55,62 km. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Treptele romane Ruda-Brad la 67,21 km. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 57,16 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 68,62 km. Varful Bohodei - Muntii Bihor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.