Localitatea Tibru (judetul Alba) Resedinta: Cricau. Denumire maghiara: Tibor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tibru, judetul Alba

Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 28,6 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 4,42 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 10,89 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 40,75 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Cheile Valisoarei la 20,07 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 23,57 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 35,16 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Biserica reformata Turda-Veche la 45,01 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Biserica de lemn Ghioncani la 19,06 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 14,39 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 22,26 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 27,5 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 34,74 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 2,91 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 36,78 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 24,23 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 42,87 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 31,91 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad. Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 42,48 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Gradina zoologica Turda la 46,19 km
Gradina Zoologica Turda
Calnic Calnic la 34,99 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 33,59 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Varful Mamut Varful Mamut la 13,35 km
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 34,82 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 25,04 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 24,09 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
[ Sus ↑ ]
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau la 5,88 km
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau
Stanca Picuiata (Ticuiata) - Muntii Trascau la 5,93 km
Cheile Baciului Cheile Baciului la 64,68 km. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure). Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cheile Baciului - Am gasit usor .
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 66,49 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 69,38 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 52,86 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Baile Someseni Baile Someseni la 65,17 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 63,81 km. Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 65,56 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Casa Andrei Otetea Sibiel la 55,9 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Balta cu namol Ocna Sibiului la 52,71 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Parcul Colina Parcul Colina Cluj la 62,22 km. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. First geocache - Searched and founded. Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 52,44 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 52,72 km. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Vurpar Vurpar la 69,12 km. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 63,8 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Cetatea Blidaru la 66,49 km. Situl arheologic Costesti-Blidaru
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.