Localitatea Silea (judetul Alba) Resedinta: Farau. Denumire maghiara: Magyarsülye.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Silea, judetul Alba

Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 37,45 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 34,89 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Biserica unitariana Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures la 40,36 km
Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Moardas Moardas la 39,9 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 49,94 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 43,73 km
Parcul Indragostitilor- Targu Mures Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Lavanda Corunca la 44,51 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Lavanda Muresan Saulia la 36,43 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Lacul Verde Lacul Verde Sancraiu de Mures la 39,15 km
Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 41,64 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 41,63 km
In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 42,06 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Lavenderland Chendu la 47,79 km
Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 15,11 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Biertan Biertan la 37,95 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 42,68 km
Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Biserica fortificata Axente Sever la 27,22 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Cheile Plaiului la 46,79 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 17,65 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 14,87 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 43,16 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 48,64 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert. Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 38,7 km
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 44,37 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 45,71 km
La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Aici, in timpul campaniei otomane, in anul 1662 isi ridica tabara Ali pasa.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 22,46 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Lavanda Erika Murgesti la 44,2 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 42,16 km
Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 40,36 km
Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 37,57 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 38,89 km
Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Biserica catolica din Turda la 37,34 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 46,63 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj. Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Manastirea Cisterciana Carta. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai. Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti. Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Apold Apold. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios.
Lacul Randunica. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar. Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Depozitele cretacice contin fosile de hipuriti, stridii, echinoderme (arici si stele de mare), amoniti si belemniti.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Barzesti - Atractii turistice Govora Localitati apropiate: Herepea la 3,19 km, Ozd la 3,4 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.