Localitatea Sfoartea (judetul Alba) Resedinta: Scarisoara.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sfoartea, judetul Alba

Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 49,74 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 47,93 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 7,59 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 33,56 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare la 5,25 km
Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 44,83 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Treptele romane Ruda-Brad la 47,94 km
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 21,43 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Podul natural Sura Usorilor Cabesti la 46,39 km
Sura Usorilor este un pod natural, care se afla aproape de intalnirea Vaii Stramturii (Stramtura Valea Usorilor) si Valea Osoiului. Denumiri geografice - Conform dexoline usor (la plural usori) inseamna fiecare dintre cei doi stalpi verticali de care se prind canaturile portii sau ale usii, partile laterale ale tocului usii sau ferestrei.
Conacul din Talagiu la 39,16 km
Conacul din Talagiu, azi scoala primara, se afla intre marginea de nord a satului si centrul acestuia, langa drumul principal.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 49,77 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 44,61 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 20,66 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 40,42 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 33,61 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
[ Sus ↑ ]
Ghetarul Scarisoara
Ghetarul Scarisoara la 4,71 km
Cheile Ordancusei
Cheile Ordancusei la 5,85 km
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 60,06 km. Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Pestera Cainilor Bacaia la 61,45 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Baile Someseni Baile Someseni la 67,68 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 62,09 km. Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Castrul roman Sutoru la 62,47 km. Castrul roman, Sutoru
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 61,92 km. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 53,45 km. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Biserica reformata Biserica reformata Ginta la 63,32 km. Satul Ginta apartine de comuna Capalna, biserica sa reformata fiind construita in stil gotic, in 1865. Surpriza - Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc. Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 60,25 km. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 60,21 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 61,78 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 66,81 km. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Cheile Valisoarei la 58,75 km. Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
La Plese Dancu la 52,13 km. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 64,25 km. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.