Localitatea Plaiuri (judetul Alba) Resedinta: Pianu. Denumire maghiara: Plaintelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Plaiuri, judetul Alba

Cetatea Banita la 45,54 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Lac Jiet la 46,57 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 32,5 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Pestera Prabusita Geoagiu la 29,28 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 47,55 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 47,87 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Traseul celor 3 Fortificatii Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 49,91 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Pestera Bolii Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 31,43 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 43,18 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 40,45 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 48,17 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 47,24 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 25,32 km
Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 46,15 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 42,97 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 48,7 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Pasul Groapa Seaca la 47,52 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 32,12 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 42,91 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 17,63 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 43,5 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacul Randunica la 43,16 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 37,56 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 24,04 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 40,13 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 42,29 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 29,64 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 33,06 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 29,51 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Piatra Cetii Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 17,72 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 36,24 km
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 52,27 km. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Taul fara fund Pesteana la 64,25 km. Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cheile Plaiului la 63,01 km. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Pasul Urdele Muntii Parang la 55,91 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.