Localitatea Miraslau (judetul Alba) Resedinta: Miraslau. Denumire maghiara: Miriszló. Denumire germana: Mireslau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Miraslau, judetul Alba

Mina de campie Muntii Trascau la 16,66 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 22,2 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 42,45 km
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 22,25 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
Turnul Pompierilor Cluj-Napoca la 46,09 km
Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, construit la sfarsitul secolului XV, se afla pe strada Tipografiei numarul 17. A fost protejat de breasla tesatorilor, de aceea era cunoscut si sub numele de Turnul Tesatorilor, dar initial purtea denumirea de Poarta Mica din ulita Sapunului.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 43,49 km
Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 40,98 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Lavanda Garden Calarasi la 17,71 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Biserica fortificata Axente Sever la 49,46 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 33,06 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 24,39 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 44,5 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 44,88 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Piatra Corbului Piatra Corbului la 35,37 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Baile Someseni Baile Someseni la 46,13 km
Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 41,74 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Biserica catolica din Turda la 23,86 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 45,43 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 42,19 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 45,22 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Gradina zoologica Turda la 24,54 km
Gradina Zoologica Turda
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 45,76 km
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 18,6 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 33,06 km
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
Salina Turda la 24,74 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 33,43 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Lavanda Purple Love Grindeni la 27,55 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 18,22 km
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo. Sunt sapate de apele Vaii Borzesti in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turenilor si Cheile Turzii.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 13,36 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 40,15 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 39 km
Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti.
Lavanda Muresan Saulia la 48,16 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 39,07 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 19,62 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 14,08 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 45,43 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 45,16 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
[ Sus ↑ ]
Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascau
Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascau la 12,8 km
Piatra Secuilor - Muntii Trascau
Piatra Secuilor - Muntii Trascau la 12,8 km
Biserica unitariana Biserica unitariana Piata David Ferencz Targu Mures la 67,13 km. Parohia si biserica unitariana - Piata Dávid Ferencz - Targu Mures.
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur Sancraiu de Mures la 64,78 km. Complexul Pestisorul de Aur se afla in Sancraiu de Mures, la 5 minute de Targu Mures.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 61,34 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Biserica luterana fortificata Biserica luterana fortificata Richis la 66,5 km. Biserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
Lacul Somesul Cald la 50,24 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 67,83 km. Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 61,22 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 69,96 km. Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 61,52 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 68,13 km. In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 69,78 km. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei.
Mina evreilor Agarbiciu la 55,56 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.