Localitatea Lupulesti (judetul Alba) Resedinta: Bucium.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lupulesti, judetul Alba

Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 45,56 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 8,78 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 44,88 km
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 31,69 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara la 47,55 km
Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 26,34 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 37,53 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. Gasita - Gasita azi de Acasenii. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 20,36 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 33 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 26,6 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 22,94 km
Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 26,56 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 15,76 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 7 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 6,68 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 43,99 km
Cucurbata Mare
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 25,13 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 11,56 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 35,65 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
La Pietri La Pietri Cetea la 27,79 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
[ Sus ↑ ]
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 18,14 km
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 21,08 km
Lacul Somesul Cald la 54,34 km. Lacul de acumulare Somesul Cald
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 66,47 km. Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Baile Someseni Baile Someseni la 68,2 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Concretiuni de Feleac Concretiuni de Feleac la 58,41 km. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Plimbare - O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 63 km. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Dealul Hoia la 63,01 km. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 65 km. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 65,06 km. Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Gradina zoologica Turda la 59,27 km. Gradina Zoologica Turda
Baile Turda la 59,19 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Biserica catolica din Turda la 57,72 km. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi la 67,29 km. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.