Localitatea Barbesti (judetul Alba) Resedinta: Mogos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Barbesti, judetul Alba

Biserica de sub lac Belis-Fantanele la 49,05 km
Biserica de sub lac, Belis-Fantanele
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 16,2 km
Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 15,29 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 40,06 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 27,73 km
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Lavanda Garden Calarasi la 46,57 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 21,87 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Cheile Ampoitei Cheile Ampoitei la 15,9 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti la 23,22 km
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 15,2 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Mina de campie Muntii Trascau la 28 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Cheile Plaiului la 19,92 km
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 24,12 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 33,97 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 15,83 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Piatra Cetii Piatra Cetii la 11,93 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
Baile Turda la 49,42 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 20,83 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
Cheile Valisoarei la 22,23 km
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Pestera Prabusita Geoagiu la 42,21 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Calnic Calnic la 49,9 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 13,51 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 17,58 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
[ Sus ↑ ]
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau
Poarta de piatra, horn de piatra, sfinx - Cheile Intregalde, Muntii Trascau la 8,05 km
Brana Caprei - Muntii Trascau
Brana Caprei - Muntii Trascau la 10,13 km
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 66,92 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 63,7 km. Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta.
Cetatea Blidaru la 68,89 km. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 66,6 km. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 56,89 km. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Conacul Hollaki Aciuta la 68,14 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Lacul si fosta cariera de piatra Aciuta la 67,32 km. Lacul format pe locul fostei cariere de piatra se afla la sud-est de satul Aciuta, pe malul drept geografic al raului Crisul Alb.
Baile Someseni Baile Someseni la 61,1 km. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880.
Mina evreilor Agarbiciu la 54,31 km. Mina de metale pretioase a evreilor - Agarbiciu
Biserica reformata Biserica reformata Vistea la 58,69 km. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Floresti la 52,33 km. Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 52,82 km. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.