Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Doamnei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Saua Doamnei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Doamnei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Jurnalul trei caldari cozla
Jurnalul
Cetatea Calnic din interior Calnic Kelling cetate
Cetatea Calnic din interior
Ramasitele unei constructii Santimbru-Bai groapa gaze pucioase mofeta
Ramasitele unei constructii
Cadere de apa Tureni Cheile Turenilor traseu vizitare via ferrata
Cadere de apa
Turn catedrala romano catolica Alba Iulia
Turn
In fundal Casa de studii Jakab Antal Sumuleu Ciuc basorelief palpabil
In fundal Casa de studii Jakab Antal

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Doamnei!

>>> Vizitati Saua Doamnei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cartisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 14,77 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cartisoara: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Poarta potecii - Valea Balea - Muntii Fagaras De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina.
Manastirea Turnu Cunosteam deja locatia. Am gasit locatia, dar nu si cutia.
Fereastra Mare a Sambetei Muntii Fagaras
Bisericuta Paganilor Rasnov Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Rapa Evantai Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari. Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt.
Cascada Sila Stanca Coltul lui Damaschin
Dealul cu lavanda Bezid Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Microrelieful carstic de la Cetateni
Lacul Negru Ocna Sibiului Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Am gasit cutia + 2 soareci. Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii. Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Necropola tumulara Dealul Pietros Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Piatra Detunata Racos Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Gradinita Ocland Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului. Langa cladirea gradinitei, care are peste o suta de ani, se afla un pavilion sau pridvor acoperit, interesant.
Baraj Valea Cetatii
Rapa Rosie Am gasit cutia, multumesc. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Biserica din Grossau Cristian Am gasit cutiuta. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave.
Biserica evanghelica fortificata Mosna Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Varful Timbalul Mic Cascada Lotrisor Balta Noua Belin Refugiul Costila Baraj Oltet
Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii.
Izvorul La Gavan
Refugiul Carja Muntii Parang De aici poteca continua pe un teren abrupt, alunecos si pietros, pana pe varful Carja, la 2405 m. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Geo Negoiu Muntii Fagaras Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu.
Padina Sindileriei
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Criptele din cimitirul reformat Tirimia Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Melcii Doabrei
Lacurile La amurii albi Dumbraveni Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf.
Lacul Iezer
La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus.
Valori naturale - Judetul Arges
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Doamnei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
  • Cimitirul din Bodvaj Obstacol diluvial. Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Biserica Neagra Brasov Cutiuta mica-mica. Am gasit nanocutia, si eu.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni GeoKret. E Harghita 40 GeoKret.
  • Parc aventura Adrenalin Plus - Sovata Dupa exact o luna. Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa. In urma cu 11 ani ascundeam aici prima geocutie a parcului de aventura, o preforma pet infipta dupa tampoanele platformei tirolianei.
  • Cetatea Malaiesti - Salasu de Sus Inainte si dupa renovare. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Scorbura de la baza copacului avea si o piatra langa, probabil folosita pentru camuflare.
  • Cascadele de la cariera Velnita Ascunzisul de la cascade. Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Asa cum l-am inteles noi.
  • Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
  • Cabana Ciucas - Muntii Ciucas Cabana din munte. Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Pentru masa, pentru odihna sau pentru poze.
  • Sub podul CFR - Baile Tusnad Nimic sub pod. Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Lastarii din imaginea lui trekkingklub au disparut, semn ca personalul de intretinere CFR isi face treaba.
  • Belvedere Cheile Dobrogei Ascunzis neprietenos. Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Cred ca urcarea pe oricare dintre stanci ofera o priveliste frumoasa.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Varful Baesul Panorama deosebita. Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Sub Muntele Uroi Cu circa un an in urma. Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Locul cache-ului e intr-adevar deosebit, cu o vedere panoramica asupra Muresului.
  • Multumesc pentru consolidarea ascunzisului. Am inteles insa un lucru important, ca o cutie poate fi usor de ascuns vara si greu de gasit iarna.
  • Sub Varful Lepsa GeoStana de sub Varful Lepsa. Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia. De doua sezoane ascunzisul a devenit locul preferat de stana al ciobanilor din zona (probabil privelistea-i de vina).
  • Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Varful Cosna - Plaiurile Nemirei Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m. Pe partea stanga a drumului de pamant, intr-o mica poienita, un grup mai mare de persoane faceau picnic.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani La cascada Lomasitei, apa multa in cutie. Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Nu ne-a trebuit mult sa cautam, indiciile fiind lamuritoare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Doamnei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!