Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lespezi Star

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Lespezi Star

Locatie la inaltime, pazita de o stea. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lespezi Star - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Dealul Arsitei Dealul Oul Arsitei
Dealul Arsitei
Salcie cu doua trunchiuri Miercurea Ciuc salcie
Salcie cu doua trunchiuri
Ultima treime 4 chei dobrogea ghelengic
Ultima treime 4
Schitul Mastacan - biserica din barne - interior mastacan schit
Schitul Mastacan - biserica din barne - interior
Vf. Uriasu vazut de pe Alexandru alexandru ciuc
Vf. Uriasu vazut de pe Alexandru
Vedere catre Varful Zarna Poiana Butuci Varful Zarna Muntii Vrancei
Vedere catre Varful Zarna

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lespezi Star!

Vizitati Lespezi Star si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cartisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 16,59 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cartisoara: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Saua Doamnei
Chirpar Am gasit cutiuta.
Turnul Cositorarilor Sighisoara Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Biserica evanghelica fortificata Bagaciu Lacul Violeta Lacul Vidra
Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli.
Padurea colorata Baia de Fier Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Viscri Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Poarta de piatra Comana de Sus In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Lacul La Plopi Belin
Piatra Scrisa Piatra Mare Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru. Doar Piatra Scrisa.
Richis Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada. Traseul Poteca Printesei, avand o lungime de 1,3 km, a fost realizat de Directia Silvica Prahova, prin Ocolul Silvic Sinaia.
Valea Comorilor Parau Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Valea Arpasului Mina Portile de Piatra ale Postavarului Melcii Doabrei Saua Calinetului Cascada Lotrisor
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii. Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Varful Ratei
Lacul Crab Porumbenii Mari Found it in a short trip on New Year's Day. Am gasit geocutia.
Podul minciunilor Blaj Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului. Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania. De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Cota 1000 La rascruce Apata Izvorul Paraul Calului Muntii Fagaras Podul Calugarita
Turn belvedere Dealul Chingii Ocland Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest. Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Agnita Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Varful Moldoveanul Muntii Fagarasului Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto.
Padurea Barcul Rosu Sibiel Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Varful Vladusca
Castelul Haller Hoghiz Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari. Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Cetatea Brasov Am gasit aceasta geocutie, si eu. Am gasit cutia. Am gasit aceasta comoara.
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea.
La Zaplaz Muntii Piatra Craiului Belvedere la valcel Piatra Mare
Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit.
Izvorul Rece Sinaia Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea. Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Lacurile La amurii albi Dumbraveni Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf.
Valori naturale - Judetul Arges
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lespezi Star
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Arges, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Cred ca sunteti primi. Ma bucur ca ati gasit-o.
  • Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. A fost un week-end de exceptie (nu numai meteo).
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.
  • Cetatea Almasului Tura organizata de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Sambata dimineata peste o suta de persoane s-au indreptat catre Cetatea Almasului.
  • Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Cascada Supanu La a doua tentativa. La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
  • Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica reformata. Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Am gasit aceasta cutie, dar am ramas dezamagit, deoarece nu am reusit sa vizitez biserica fiind inchisa.
  • Spinarea dinozaurului - Pietrele Mariei Indicatii prea vagi. Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul. Mai astept indicii.
  • Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva cu aburi. Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Interesant. Am gasit si aceasta geocutie. Interesant.
  • Schitul Ostrov Se pare ca nu am cautat unde trebuia. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela. M-am intors din drum, pentru a gasi macar geocutia ascunsa langa schitul Ostrov.
  • Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit. Din pacate insa nu am gasit geocutia, doar (presupusul) ascunzis gol.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Un pic de verde. Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Pasul Ghimes Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista. De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Într-adevar, este inca in acelasi ascunzis mentionat in descrierea locatiei.
  • Misentea La Misentea, prin poarta laterala. Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Din pacate, cu tot efortul depus (citeste atentia), n-am depistat geocutia.
  • Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
  • Lacurile La amurii albi - Dumbraveni Lacuri de pescuit intr-un peisaj mirific. Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf. Lacurile insumeaza 1,7 ha luciu de apa.
  • Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5. Parcul era plin cu oameni, care stateau linistiti pe banci.
  • Turnul Negru Brasov Revenind din Piatra Craiului. Revenind dintr-o tura efectuata in Piatra Craiului, ne-am relaxat cu o plimbare in Brasov. Cu aceasta ocazie am trecut si pe langa Turnul Negru.
  • Nu este prima data cand urc pe Dealul Cetatii. Am mai gasit si vechea geocutie, disparuta acum.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lespezi Star? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!