Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Saua Stefanu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Saua Stefanu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Formațiune de stîncă Mera
Formațiune de stîncă
2651 Odorheiu Secuiesc capela Isus
2651
Fantana Manastirea Stanisoara
Fantana
Copacul de pe mal Laguna Albastra Aghiresu
Copacul de pe mal

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Stefanu!

Saua Stefanu.. Vizitati Saua Stefanu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Tirici, se afla la 16,74 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Saua Stefanu?
(detalii dupa autentificare)
Lacul Violeta la la 4,1 km. Iezerul Latoritei la la 4,4 km. Cascada Boroncioaia la la 4,5 km.
Transalpina la la 4,6 km.
Transalpina sau Drumul Regilor. Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pasul Urdele Muntii Parang la la 4,7 km.
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Lacul Iezer la la 4,8 km. Cascada Moara Dracilor la la 4,9 km. Dolina Gaura Fusului la la 5 km. Lacul Galcescu Muntii Parang la la 5 km. La Politi Valea Gauri la la 5,1 km.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la la 5,3 km.
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Hornul Lacurilor Muntii Parang la la 5,5 km. Lacul Pasari la la 5,5 km.
Pasul Groapa Seaca la la 5,6 km.
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani? Pasul Groapa Seaca se afla la limita intre judetele Hunedoara si Valcea, altitudinea fiind de cca 1615 m.
Varful Dengheru aronbv la la 5,7 km.
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Foarte spectaculos loc.
Varful Dengheru Muntii Parang la la 5,7 km.
Lacul Verde Muntii Parang la la 9,3 km.
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Varful Gruiu Muntii Parang la la 9,4 km.
Lacul Mandra Muntii Parang la la 9,6 km.
Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Saua Gruiu Muntii Parang la la 9,7 km.
Lacul Carja Muntii Parang la la 9,7 km.
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Lacul Vidra la la 9,9 km. Varful Gemanarea Muntii Parang la la 10 km.
Parangul Mare la la 10 km.
Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m. Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang.
Saua Tecanu Muntii Parang la la 10,3 km.
Saua Gemanarea Muntii Parang la la 10,3 km.
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Saua Stoinita Muntii Parang la la 10,4 km.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Saua Stefanu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Turnul Negru Brasov: Am gasit cutia - Super privelistea de la turn. GPS-ul ne-a fost de mare ajutor.
  • Detunatele: Amintiri - Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani. Ajungeam acolo uluiti de Sarmizegetusa Regia unde petrecusem o noapte foarte aproape de cetate.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii: Pe varful dealului - Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Cetatea Colt: Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. In jurul geocutiei a crescut o padure de urzici inalte de peste un metru.
  • Varful Ciucas: Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia. Noroc cu peisajul inaltator, Ciucasul fiind usor de recunoscut din multe zari, nu si invers.
  • Crit: Se pare ca nu am avut noroc - Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m. De pe contrafortul din apropiere se poate arunca o privire, dar nu si intinde mana.
  • Baile Homorod: Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Izvorul Pierre Curie - Borsec: Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului. Dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging.
  • Casuta de pe muntele Cucu: Cutie reconditionata - Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Pasul Ghimes: Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Ascunzis curat - Unul dintre ascunzisurile curate. Atat imprejurimea cat si locul cutiei.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.
  • Fortificatia de pe Varful Cetatii - Baile Tusnad: Asaltul final - Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.
  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
  • Mocanita Sovata - Campu Cetatii: In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Noroc cu coordonatele ca am insistat, si am culcat lastarisul la pamant.
  • Biserica din Garciu: Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Am gasit insa, pitit, pe acolo pe unde speram sa fie cutia, un paharel de tuica (gol) ceea ce ne-a facut sa banuim ca cel care l-a lasat acolo a luat in schimb cutia.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos: Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Stanca Mesei: Stanca Mesei - Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes. Ajungand la bariera din fata carierei de piatra, am urmat mai departe poteca marcata cu punct rosu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Stefanu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.