|
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
| |
Taul Anghel.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Taul Anghel - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro:Fantana bine conservata Intrarea in Pestera Kolik Toplita dinspre cascada Basorelief Hipodrom Privire de ansamblu
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Taul Anghel!
>>> Vizitati Taul Anghel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare) Cetatea Almasului Am gasit aceasta geocutie. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie. Piatra Bulzului Lunca Ampoitei Lacul Zau de Campie Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte ingenioasa ascunzatoarea. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Vulcan Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii. Lacul Fantanele-Belis Lavanda Purple Love Grindeni In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269. Am gasit cutia. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra. Fabrica de pensule Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu. Taul Teliucului Teliucu Inferior Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac. Padurea de stejar pufos Miraslau Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama. Cetatea Blidaru Ruinele castrului roman Jiguru Mare Pestera Darnii Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Pasul Ponor Crucea Granicerului Agarbiciu Biserica unitariana - Rosia Montana Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Pod natural M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca. Galeriile romane Am gasit cutia. Am gasit cutia ascunsa. Taul Anghel in limba maghiara - magyarul: Angyal-tó Verespatak
Valori naturale - Judetul Alba * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Taul Anghel
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
- Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit. Care a plecat de pe dealul Capul Fagului (versantul stang al Fitodului), a coborat la capela.
- Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
- Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud. Am vizitat mai intai Pestera La izvor, apoi stancariile din partea de nord-est a cheilor.
- Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
- Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Respectiv lipsa, cu desavarsire, a pietrelor sub care ar fi trebuit sa fie cutia.
- Pestera Gaura cu Musca - Coronini Mergand intr-o excursie. Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
- Biserica Sfantul Anton de Padova Mergand spre biblioteca. O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
- Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
- Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
- Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Nu era sa fie. Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Dar s-a inserat, si am ajuns doar la noua.
- Schitul Ostrov Schitul Ostrovului. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
- Dealul Melcilor Foarte frumos loc. Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
- Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
- Piatra Tarcii - Odorheiu Secuiesc Excursie de dupa-masa. Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Initial am cautat geocutia pe baza coordonatelor date, la aproximativ 28 m de ascunzisul real.
- Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
- Crucea dr Iacomi - Muntele Cernegura Crucea Dr Iacomi. Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. Am mutat-o la baza aceluiasi copac, la 30 cm distanta de locul original, intre radacini, la loc uscat, lasand-o usor intredeschisa si pe verticala pentru a se scurge apa si usca in timp.
- Am gasit usor cutia, aflata in buna stare. Carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat.
- Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind
din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul,
vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si
intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de
primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini
ciobanesti.
- Intr-un loc minunat am gasit geocutia.
- Locul cutiei este oarecum expus. Si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
- Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Mai spunem totusi ca e, poate, nevoie de putina perseverenta pentru eventuala dezgropare a cutiei din cauze naturale.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Taul Anghel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
| |
|