Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Santurile Cetatii

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Santurile Cetatii

Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltat? foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Santurile Cetatii - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Program de vizitare Sighisoara Casa Jakody Casa Armelor Hartilor
Program de vizitare
Cabina panoramica - 2 Piatra Ghilcos cabina panoramica Muntele Ucigasul
Cabina panoramica - 2
8384 Manastirea Fagetel
8384
56 Dealul Kolcza Sfantu Gheorghe
56
Izvorul din Poiana Inchisa Poiana Inchisa izvor Muntii Piatra Craiului
Izvorul din Poiana Inchisa
Privire inapoi Nadejdea drumul crucii
Privire inapoi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Santurile Cetatii!

>>> Vizitati Santurile Cetatii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Alba Iulia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,57 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Alba Iulia: 21
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Turnul Cojocarilor Sighisoara A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Cheile Ardeului Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Parcul Knopfler Cristesti Eram prin trecere prin Cristesti, asa ca am facut o mica pauza pentru a vizita fosta gradina a castelului Knopfler, ars pana in temelii in anul 1932.
Concretiuni de Feleac Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Salutari. Este prima noastra comoara gasita.
Lacul Pasari Sarut Targu Mures
Bastionul Croitorilor Cluj Am gasit si aceasta geocutie. Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. Azi am gasit cutia.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Zoo Targu Mures Platoul Cornisa Targu Mures Am gasit cutia, un loc foarte bun. Punga de protectie este putin deteriorata. In sfarsit am gasit si eu cutia.
Copacul Cerbul Minune Padurea Faget Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Galateni
Stejarul lui Avram Iancu Blaj Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Parcul Colina Cluj Nu am gasit poteca. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel.
Varful Dengheru Muntii Parang Cheile Crivadiei
Pasul Barcaciului Am gasit cutia. Am gasit-o.
Piata Ratustelor Sighisoara Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Biserica reformata Calimanesti Movilele Paucea
Pseudosphaera Targu Mures Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. Acest ascunzis este destul de usor de gasit. M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi?
Cascada Scorusu
Izvorul Dorului Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii.
Lacul Matelor Ocna Sibiului Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Izbucul Ursului
Castelul Bethlen Cris Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Taul Brazi Magura Uroiului Cariera Corabia
Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Cheile Intregalde Muntii Trascau Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea. Necesita ceva intretinere, capacul e spart.
Calnic Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269. Am gasit cutia.
Biserica reformata Ludus Lac Tocile
Casa cu cerb Sighisoara Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Varful Laitel Peninsula Farcasului Lacul Tarnita
Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Foarte spectaculos loc.
Fabrica de pensule Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Traseul celor 3 Fortificatii Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Santurile Cetatii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Podul Minciunilor Ascunzis ingenios. Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Fantana cu apa sarata - Corund Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
  • Ulmul din Capeni Ceea ce era afara, era si inauntru. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Copacul este plin cu vietati, furnici, muste si viespi.
  • Biserica catolica - Imeni Oare de ce?. Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Dar intrebarea Oare de ce?
  • Izvorul Seregeto - Turia Dus-intors la un izvor sec. Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars. Am observat din masina chioscul ce protejeaza Izvorul Seregeto.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Un pic de verde. Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca O plimbare placuta. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Biserica reformata - Lisnau Contrar legilor lui Murphy. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau. Nu eram chiar pe drumul cel bun, dar macar am putut sa caut si aceasta geocutie.
  • Podul Minciunilor Podul Minciunilor, care spune adevarul. Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Ma bucur ca geocutia mai este la locul ei, locul fiind unul destul de expus.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare Un alt drum de acces la iaz. Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere. Am luat-o la stanga in punctul N 46.
  • Izvorul Maria - Izvoru Muresului Izvorul da, cutia ba. Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
  • Podul pietonal Garasos hid Nostalgie. Intr-o plimbare nostalgica la Oradea, am gasit geocutia.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Concretiuni de Feleac Multumesc. Am gasit cutia impreuna cu dadfac.
  • Piramidele de langa Apold Interesant. Interesante piramide.
  • Muntele Paganul Schimbare la fata a ascunzisului de pe Muntele Paganul. Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub. Cum ca arborele la radacina caruia ar fi ascunzisul a fost taiat - perfect adevarat.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Fotografii de nota 10. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Apropo de fotografiile postate, sunt absolut exceptionale, mai ales din punct de vedere documentar.
  • Cetatea Fergettyu - Aninoasa Plimbare de iarna. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Cutia este in locul ei, dar nu se poate scoate din loc, ca este inghetata.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Descriere confuza, cautare nereusita. Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Ci a fost numai un punct de observare, de supraveghere a traficului vamal.
  • Biserica lutherana - Hetiur Langa sosea. Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Am gasit cutia :-).
  • Podul lui Dumnezeu Caprele de sub capra podului. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Santurile Cetatii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!