Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Pod natural

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Pod natural..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pod natural - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Dinspre sud Homorod moara apa
Dinspre sud
Pod peste Trotus Ochiul Huitoarei Dofteana
Pod peste Trotus
Baile Tusnad Varful Cetatii Baile Tusnad
Baile Tusnad
Canionul Mihaileni Canion Mihaileni
Canionul Mihaileni
Fortareata lui Mihai Fortareata Mihai
Fortareata lui Mihai
Vf. Bodoc si Vf. Comorii piatra predicatorului egrici bodoc
Vf. Bodoc si Vf. Comorii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pod natural!

>>> Vizitati Pod natural si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Izvoarele, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,51 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Ruinele bisericii reformate Benic A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita.
Cetatea Almasului Am gasit aceasta geocutie. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Biserica catolica din Turda Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Cetatea Blidaru
Cheile Rametului O vizita in Cheile Rametului.
Densus
Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Avenul Hoanca Urzicarului
Case din piatra Ceru-Bacainti Comuna Ceru Bacainti, din județul Alba, este singura localitate din tară unde se mai găsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Tumulul Gramurada de la Jupani La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli. Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Multumesc pentru atentionare. Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre.
Taul Cornei
Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
Baile Someseni Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Pasul Ponor
In Tukane express TB. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
Varful Rotunda
Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Lacul Tarnita
Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Biserica reformata Rosia Montana
Pietrele Cohului Pietroasa Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Ruinele cetatii Bathory Simleu Silvaniei Incinta funerara Taul Gaurii
La Pietri Cetea Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Poiana cu narcise Rovina Poiana cu narcise de la Rovina.
Cascada Iadolina
Lavanda Purple Love Grindeni In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Padis Ponor
Parcul de sculptura Casoaia Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure. Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad.
Turnul Ciunt Salonta
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal. Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar.
Padurea de stejar pufos Carand Saua Bortigul Dosul Laurului
Bastionul Croitorilor Cluj Am gasit si aceasta geocutie. Unul dintre ascunzisurile curate. Azi am gasit cutia.
Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Te rog ca pe viitor sa eviti sa pui dulciuri sau alte produse alimentare in geocutii. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pod natural
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii. Nu am gasit exemplare inflorite, numai boboci.
  • Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
  • Am gasit geocutia.
  • Schitul Ostrov Schitul Ostrovului. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
  • Cheile Rametului Atat de putin ii trebuie unui om sa fie fericit. O vizita in Cheile Rametului. Nu ratati ocazia, mergeti in chei si fiti fericiti.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad In sfarsit, in al treilea an de cautari. Am gasit-o, dar tot cu aventuri. Adica in sfarsit am gasit copacul cu pricina, la vreo 25m de coordonatele originale.
  • Din pacate langa ascunzis este depozitat o gramada mare de balegar. Am reusit totusi sa scoatem geocutia, ne-am notat in caiet, apoi ne-am spalat repede pe mana.
  • Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Carta Vom reveni cu mai multa imaginatie. Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi.
  • Cimitirul german de la Tisita Park and grab. N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Dupa un an de la prima. In sfarsit, am gasit-o.
  • Sugas Bai Dimineata. Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Nu am fost niciodata la Sugas Bai, cu toate ca planuiam de mult timp sa vizitez statiunea.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub. Cum ca arborele la radacina caruia ar fi ascunzisul a fost taiat - perfect adevarat.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Cea mai de succes cutie. Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut. Poti sa gasesti de toate inauntru.
  • Biserica catolica - Petriceni - Sanzieni Cautand la lumina frontalei. Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca. Cand am ajuns la biserica catolica din Petriceni s-a inserat deja, asa ca nu am vazut mare lucru.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Cetatea Fergettyu - Aninoasa Plimbare de iarna. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Cutia este in locul ei, dar nu se poate scoate din loc, ca este inghetata.
  • Usor de gasit.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Stancile Doisprezece Apostoli - Muntii Calimani Ruga zadarnica celor 12 Apostoli. Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani. Si tocmai la 12 Apostoli am dat chix cu gasirea ascunzisului, implicit a geocutiei.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pod natural? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!