Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Piatra Despicata

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Piatra Despicata

Piatra Despicata, Rosia Montana...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Despicata - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Baile Madicea Baile Madicea
Baile Madicea
1349 Morile de apa Eftimie Murgu Cheile Rudariei
1349
Privind inapoi de pe Zascol zascolul arjana cernei
Privind inapoi de pe Zascol
Porumbel Histria
Porumbel
8795 Mocanita Sovata Campu Cetatii
8795
Acces interzis Cris castel Bethlen
Acces interzis

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Despicata!

>>> Vizitati Piatra Despicata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Corna, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Corna: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Avenul Sohodol Casa vulcanilor Densus
Podul roman Ohaba de sub Piatra Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Lacul Inului Ocna Sibiului Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Dealul Colt si Dealul Zanoaga Pod natural
Lavanda di Maria Tarnaveni Acces si poze gratuite. In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Parcul Petofi Sandor Sibiu In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan. Am gasit cutia ascunsa in zid.
Magura Uroiului
Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Am depus geokretul geokopacz03.
Cheile Geogelului
Biserica reformata Cuci Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Universitatea Babes-Bolyai Felicitari pentru ascunzis. We have visited Cluj for some sightseeing.
Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Cetatea Blidaru
Piatra Craivei Muntii Trascaului Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Stanca Florian Tomesti
Turnul Olarilor Sibiu Am gasit cutiuta. I found the small box, right like in the description. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Lacul Tarnita
Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii.
Cotetul Dobrestilor Cheile Taia Petrila
Lavanda Purple Love Grindeni In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Pestera Coiba Mare Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Am gasit aceasta geocutie. O geocutie foarte flexibila.
Memorialul Ginta Motivul? Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Ruinele bisericii reformate Benic Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica. Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. Felicitari pentru prima geocutie gasita.
Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Multumesc pentru atentionare. Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba.
Avenul Dobru Huda Tatarilor Boga
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Mina evreilor Agarbiciu Catedrala romano-catolica din Alba Iulia
Istan tau Istan tau (Taul Domnului).
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Biserica Sfanta Treime Sibiel Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877. Biserica Sfanta Treime din Sibiel a fost contruita in anul 1765.
Avenul Bortig
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cariera Carnic-Napoleon
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Despicata
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cascada Lolaia Cascada Lolaia noaptea. Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Cetatea Brasov Lipseste temporar. Cutia lipseste in urma renovarilor efectuate la cetate.
  • Am gasit cutia in padure.
  • M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia. Noroc cu peisajul inaltator, Ciucasul fiind usor de recunoscut din multe zari, nu si invers.
  • Piscul Baciului - Muntii Piatra Craiului Piscul Baciului. Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor. Am urcat pe creasta Pietrei Craiului dinspre Prapastiile Zarnestilor, trecand pe langa cabana Curmatura.
  • Spintecatura Moldoveanului Febra Aurului. Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Ruinele bisericii reformate Benic Acces usor. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Cutia in stare foarte buna.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini Mergand intr-o excursie. Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Ghetarul de la Scarisoara Ghetarul Scarisoara. De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Neglijenta impardonabila. Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere. Intre est si sud, din pacate, esentiala.
  • Cascada Iavardi In urma cu 2 ani la cascada Iavardi. Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii. Eram a doua persoana care a gasit acest ascunzis.
  • Cascada Bigar Paralela 45. Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Lumea pierduta din gradina botanica I am just curious. How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Am gasit cutia. Vezi inscrisul de la alte geocutii din judetul Sibiu, unde se pare ca l-am inscris din greseala.
  • Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.)Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Planul inclinat Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o.
  • Cetatea Rakoczi - Pasul Oituz Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Nu am reusit sa usuc continutul la ora 18 seara.
  • Tinovul Mohos Muschi la pastrare. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Despicata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!