Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Curmatura Sureanu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Curmatura Sureanu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Curmatura Sureanu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pe platou Stancile Lucaciu Muntii Calimani
Pe platou
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 1 ciucas chei valea stanei
In Cheile Vaii Stanei - partea seaca - 1
Treapta superioara - detaliu cascada duras negulesti
Treapta superioara - detaliu
Statie Moto Damieni casa cripta Dracula
Statie Moto
Scara spre cafas manastire calimani
Scara spre cafas
Langa muzeu Targu Mures cetate harta macheta palpabila
Langa muzeu

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Curmatura Sureanu!

>>> Vizitati Curmatura Sureanu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Rascoala, cea mai apropiata localitate, care se afla la 11,81 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului. Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Gura Raului Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Izvorul Dorului Am gasit cutia in padure. Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii.
Magura Uroiului Microbuzul din Pades Muntii Poiana Rusca
Ruinele fostei scoli din Merisor A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan. Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Biserica din Inelet Valea Cernei Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Cisnadie Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura. Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Cheile Sohodolului
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti. :) am gasit o azi. Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor.
Movilele Paucea
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Cotul cu Aluni Tismana Cotul cu Aluni - Tismana.
Saua Chica Fedelesului
Stejarul lui Avram Iancu Blaj Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Am gasit-o. Am gasit cutia.
Nou Neudorf Am gasit cutiuta.
Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Belvedere Stanisoara-Turnu Portita Avrigului Cascada Ciomfu Muntii Retezat
Cibinburg Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Rusi Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare. Am gasit cutiuta.
Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii. Mihaela si Robert.
Cetatea Slimnic Saua Suru Varful Tucila Mic Muntii Godeanu
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa Au fost descoperite aici resturi de fosile de fauna Sarmatiana, depozitate in stratele de roca sedimentara. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
Campusel Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Muzeul Trovantilor Costesti GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Valori naturale - Judetul Alba
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Curmatura Sureanu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Cheile Sugaului Am luat-o pe un drum gresit. Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Uitandu-ma dupa chestii albe pe jos, am vazut ceva sub niste pietre unde e tabla veche cu varful Bistriciorul si asa am descoperit comoara.
  • Baltile Nemirei Baltile Nemirei. Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita. Stiu bine ce am gasit. Si cutia lui csipike si aceasta de pe geotrekking.
  • Piatra Tabulata - Siculeni Popasul de la Piatra Tabulata. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Zona este, cu adevarat, pitoreasca.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu Ursulina si Franciscana - Sibiu. Cu ajutorul acestei cutii, am reusit sa vizitez aceste obiective istorice, insa numai pe dinafara. Cu prima ocazie, la sosirea in Sibiu voi face de asa natura sa reusesc in timpul zilei sa patrund in aceste vestigii istorice.
  • Lacul Iezerul Calimanilor Palarie in doua picioare. Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. O cutie pusa la Manastirea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei).
  • Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.100 m), cel mai inalt din Muntii Calimani.
  • Salistioara - Brad Mersi. Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
  • Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Cazemata de pe Dealul Bugeac Vara nu-i ca iarna. Am trecut Dunarea cu bacul, de la Galati la comuna IC Bratianu, unde am amenajat un geoascunzis. Am oprit prima data langa ramasitele podului si cazematele germane de langa Balta Salcuta.
  • Izvor pe malul Oltului - Sfantu Gheorghe Nu ma tem, adica da. Ajungand la fata locului, am constatat, ca de fapt izvorul este o captare de apa. Zona fiind una de protectie cu regim sever.
  • Johanniskirche - Sibiu Sibiu. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez. Biserica este impunatoare si foarte interesanta.
  • Podul lui Stefan cel Mare Doua obiective imbinate. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
  • Johanniskirche - Sibiu Asteptand momentul potrivit. Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Biserica era inchisa, asa ca nu am reusit sa vizitez si interiorul.
  • Am gasit aceasta cutie pe 5.09.
  • Muntele Fratele Tabara SCA. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Curmatura Sureanu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!