Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Coltesti

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

... ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Coltesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Coltesti (in total 5 poze):

Colțești cu cetatea
Colțești cu cetatea
Casa memorială Brassai Sámuel
Casa memorială Brassai Sámuel
Colțești cu Piatra Secuiului
Colțești cu Piatra Secuiului
Colțești cu Piatra Secuiului 2
Colțești cu Piatra Secuiului 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Coltesti!

Coltesti Vizitati Coltesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Coltesti, se afla la 1,5 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Coltesti: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Coltesti?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea Coltesti la la 230 m.
Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. In Tukane express TB. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
Ardascheia - Muntii Trascau la la 2,6 km.
Pestera Studentilor Muntii Trascau la la 3,2 km. :) am gasit-o azi.
Cheile Plaiului la la 3,4 km.
Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau la la 3,6 km. Gasita azi de Acasenii. Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti.
Varful Ugerului la la 4,3 km.
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Mihaela si Robert. Varful ofera o minunata panorama asupra vaii Ariesului, asupra stancilor Belioarei, Muntele Mare, iar spre est, asupra Cheilor Aiudului, Coltestiului si a crestei Ardascheii.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la la 4,5 km.
Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Am gasit-o azi. Gasita azi de Acasenii. Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord.
Varful Coltii Trascaului la la 4,6 km.
Mina de campie Muntii Trascau la la 5,4 km.
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Pestera de la Poarta Zmeilor la la 5,5 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Valisoarei la la 6,3 km.
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Cascada La Sipote la la 6,4 km. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Pestera Huda lui Papara la la 8 km.
Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos.
Cascada Vanatara la la 9 km. Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia. Izbucurile Bujor si Feredeu Posaga la la 11,8 km.
Cheile Borzesti la la 12,5 km.
Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Sunt sapate de apele Vaii Borzesti in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turenilor si Cheile Turzii. Am gasit aceasta geocutie. nu aveam GPS cand umblam pe acolo. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti.
Padurea Sloboda la la 12,7 km.
Cheile Runcului la la 12,9 km.
Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Cheile Geogelului la la 14,4 km. Padurea de stejar pufos Miraslau la la 15,1 km. Panorama Scarita-Belioara la la 15,1 km. Pasul Ponor la la 15,1 km.
Scarita-Belioara 1 la la 15,7 km. Din pacate nu era nimic de trade in ea si ce am pregatit eu pt trade era prea mare si nu a incaput in geocutie. Am scos o maimuta verde care ulterior a ajuns la Piatra Singuratica.
Cheile Rametului la la 15,9 km. Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Cascada Ciucas la la 16,1 km. Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta.
Piatra Cetii la la 18,4 km.
Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. Am depus geokretul geokopacz03. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera.
Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii la la 18,5 km. Cosul Hilii Via ferrata Cheile Turzii la la 18,5 km.
Crucea Sindului Cheile Turzii la la 18,6 km.
A fost ridicata in anul 1939. Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.

Coltesti in limba maghiara - magyarul: Torockószentgyörgy

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Coltesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Tura de 1 mai - L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim. Multumim si pt leucoplast, ne-a fost de ajutor.
  • Gasit de Acasenii - Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.
  • O excursie mai lunga in zona - A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • O mica plimbare cu bicicleta - In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Rezervatia Gura Dobrogei: Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare: Monumentul lui Gheorghe Donici - Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Deci si fondurile pentru lucrari de conservare sau ecologizare sunt sub semnul incertitudinii.
  • Stanca Soimilor - Baile Tusnad: A doua vizita - Dupa un an de la prima. In sfarsit, am gasit-o.
  • Biserica unitariana Sanvasii: Acces liber in turnul bisericii - Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos. Din aceasta cauza eram putin derutat sa identific locul ascunzisului.
  • DinoParc - Rasnov: Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta. Exponatele sunt construite din fibra de sticla si sunt in marime aproape naturala, cel putin dupa parerea mea.
  • Crucea dr Iacomi - Muntele Cernegura: Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. Am mutat-o la baza aceluiasi copac, la 30 cm distanta de locul original, intre radacini, la loc uscat, lasand-o usor intredeschisa si pe verticala pentru a se scurge apa si usca in timp.
  • Viaductul Caracau - Livez-Ciuc: Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime. Am vizitat cu cineva drag mie, pentru care sunt profund recunoscatoare si doresc sa-mi exprim multumirea si prin aceste randuri.
  • Capela Sfanta Ana: Iarna la capela - Cum pe cursul Oltului iernile sunt serioase, am gasit capela inconjurata de un strat de zapada de min. 50 cm.
  • Baile Apor: Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata. Noroc ca logbook-ul a fost pus intr-o punga separata.
  • Lacul Cuejdel - II: Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Coltesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.